Gerecse

Adatok
Indulás 2022. április 23. 06:00-08:00
Szintidő 10 óra
Létszámlimit 1040 fő
Táv / szint 40,1 km / 1170 m
Nevezési díj 3040 Ft (TEKA-kártyával 20% kedvezmény)
Helyszíni nevezés NINCS!
GPS-track letöltése Kattints ide a GPS-track letöltéséhez!

ELLENŐRZŐPONTOK

RAJT-CÉL

Tatabánya, Szent Borbála tér 1. előtti területen a túraközpontban. A téren ingyenes mobil WC-k állnak a túrázók rendelkezésre. A tér területe tágas, parkosított, így vonzáskörzete ideális a várakozó és/vagy a beérkező túrázóknak.


A NEVEZÉSI DÍJ ELLENÉBEN NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK
  • A rajtban kapsz Cerbona szeletet, almát, Piszke tisztasági csomagot, Kalifa mogyoró csomagot és Kalifa aszalvány csomagot.
  • A Bánya-hegyi ponton OKK-s sörnyitót és Salvequick Rescue 20ml krémet kapsz a megfáradt lábaidra.
  • Célbaérkezés után a Zwack jóvoltából 4 centiliteres St. Hubertus illetve St. Hubertus kulcstartó vár rád.
• A szintidőn belüli sikeres teljesítők jelvényt és digitális oklevelet kapnak, míg a szintidőn túliak digitális oklevél díjazásban részesülnek.


EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT
A Rajt/Cél területén, illetve a Turulnál.


MEGKÖZELÍTÉS
A vasút vagy a mellette található autóbusz-állomástól Budapest irányába fordulva, a vasúti sínekkel párhuzamosan haladva, majd a nagy szürke-narancs épületet megkerülve kb. 500 méter megtétele után érhető el a rajthely. A túranap folyamán, nagyjából minden órában, minden irányba indulnak vonatok. A túraközpont gépkocsival is könnyen megközelíthető. Ingyenes és fizetős parkolási lehetőség az utak mentén, a környező lakótelepeken, vagy a közeli multi áruházak nagy kapacitású területein. Kérjük, tartsátok be a parkolási és várakozási szabályokat!


VERSENYSZABÁLYZAT

Nincs, mivel ez nem verseny. Az esemény előírásait azonban tartsuk be.
Az ellenőrző pontokat a szintidők betartása mentén az adott sorrendben kötelező érinteni, amit az igazolólapon lévő QR kód leolvasásával ellenőriznek a szervezők. A természet és a környezet védelme, a dohányzás és a szemetelés tilalma minden részvevőre kötelezően vonatkozik!
Kerékpárral és kutyával TILOS ezen a napon túrázni balesetveszély és az „állatkínzás” eshetősége miatt, hiszen ekkora tömegben csak pórázon és szájkosárral mehetnének a kutyák, hosszú órákon keresztül...


TANÁCSOK
• Ne vágjunk neki felkészületlenül a hosszabb távoknak! A kevésbé tapasztaltaknak kifejezetten ajánlott a 10km-es túrát választani, hogy kellő tapasztalatot szerezve jövőre már a hosszabb távok valamelyikén túrázhassanak.
• Kisebb egészségügyi panasz esetén mérlegeljük az esetleges indulási, lemondási alternatívákat, ám betegen, lázasan kifejezetten TILOS az indulás!FELADÁS ESETÉN

Az alábbi kiszállási pontokat javasoljuk igénybe venni:
Tardos
A túrán nem résztvevő kísérők szintén a fenti kiszállási pontokon tudnak találkozni a túrázókkal.
A túrán kísérő busz NINCS!