Gerecse

Adatok
Indulás 2023. április 15. 09:00-11:00
Szintidő 4 óra
Létszámlimit 1500 fő
Táv / szint11,2 km / 350 m
Nevezési díj 2000 Ft
Helyszíni nevezés Nincs, csak online előnevezés a létszámlimit beteltéig
GPS-track letöltése Kattints ide a GPS-track letöltéséhez!

ELLENŐRZŐPONTOK

RAJT-CÉL

ÚJDONSÁG Tatabánya, Megyeháza tér. A tér területe tágas, parkosított, így vonzáskörzete ideális a várakozó és/vagy a beérkező túrázóknak. A tér alatt két szintnyi parkoló található, mely hétvégén ingyenes. A parkolóházban nagy kapacitású WC-k állnak a túrázók rendelkezésre.


A NEVEZÉSI DÍJ ELLENÉBEN NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK
• A rajtban kapsz frissítő csomagot, amelynek tartalmáról később tudunk pontos információkkal szolgálni.
• A szintidőn belüli sikeres teljesítők kitűzőt és digitális oklevelet kapnak, míg a szintidőn túliak digitális oklevél díjazásban részesülnek.


EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT
A Rajt/Cél területén, illetve a Turulnál.


MEGKÖZELÍTÉS
Vonattal: Hogy a vasútállomástól eljussunk a kezdőpontig, induljunk el a Mozdony utcán. Menjünk le a Győri úti kereszteződésben lévő aluljáróba, majd a plázával sréhen szemközti saroknál, a parkosított részen menjünk fel. A parkon keresztben átvágva hamarosan egy lépcsőhöz érünk, amelyen keresztül már el is értük a Megyeháza teret (220 m).
Autóval: A Megyeháza tér alatti parkolóházban több száz autónak van hely, a parkoló hétvégén ingyenes. Emellett parkolási lehetőség van az utak mentén, a környező lakótelepeken, a vasútállomás mellett, valamint a közeli áruházak nagy kapacitású területein, de csak korlátozott számban.
VERSENYSZABÁLYZAT
Nincs, mivel ez nem verseny. Az esemény előírásait azonban tartsuk be.
Az ellenőrző pontokat a szintidők betartása mentén az adott sorrendben kötelező érinteni, amit az igazolólapon lévő QR kód leolvasásával ellenőriznek a szervezők. A természet és a környezet védelme, a dohányzás és a szemetelés tilalma minden részvevőre kötelezően vonatkozik!
Kerékpárral és kutyával TILOS ezen a napon túrázni balesetveszély és az „állatkínzás” eshetősége miatt, hiszen ekkora tömegben csak pórázon és szájkosárral mehetnének a kutyák, hosszú órákon keresztül...


TANÁCSOK
• Ne vágjunk neki felkészületlenül a hosszabb távoknak! A kevésbé tapasztaltaknak kifejezetten ajánlott a 10km-es túrát választani, hogy kellő tapasztalatot szerezve jövőre már a hosszabb távok valamelyikén túrázhassanak.
• Kisebb egészségügyi panasz esetén mérlegeljük az esetleges indulási, lemondási alternatívákat, ám betegen, lázasan kifejezetten TILOS az indulás!
• Az 10 km-en zöld pont jelzésekkel külön jelölve van az útvonal. Az egyedi turistajelzéseket követve így egyértelműen megtaláljuk a követendő útvonalat, hiszen a teljes körpálya ezzel a színnel van kijelölve!


FELADÁS ESETÉN
Az alábbi kiszállási pontokat javasoljuk igénybe venni:
A Turulnál a városba tartó aszfaltút.
A túrán nem résztvevő kísérők szintén a fenti kiszállási pontokon tudnak találkozni a túrázókkal.
A túrán kísérő busz NINCS!