Gerecse

Adatok
Indulás új időpont hamarosan
Szintidő 8 óra
Létszámlimit 2000 fő
Táv / szint28,3 km / 800 m
Nevezési díj 2500 Ft (TEKA-kártyával 20% kedvezmény)
Helyszíni nevezés NINCS!
GPS-track letöltése Kattints ide a GPS-track letöltéséhez!

ELLENŐRZŐPONTOK


RAJT-CÉL

Tatabánya, Szent Borbála tér 1. előtti területen a túraközpontban. A téren ingyenes mobil WC-k állnak a túrázók rendelkezésre, valamint csomagmegőrzés és tisztálkodási lehetőség is biztosított. A tér területe tágas, parkosított, így vonzáskörzete ideális a várakozó és/vagy a beérkező túrázóknak.


A NEVEZÉSI DÍJ ELLENÉBEN NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK
• Almát adunk a Pusztatemplom ellenőrző pontnál.

• Kisréten egy finom Cerbona müzli szelet várja a megfáradt vándorokat.

• A szintidőn belüli sikeres teljesítők kitűzőt és digitális oklevelet kapnak, míg a szintidőn túliak digitális oklevél díjazásban részesülnek.


EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT
A Rajt/Cél területén, illetve a Turulnál.


MEGKÖZELÍTÉS
A vasút vagy a mellette található autóbusz-állomástól Budapest irányába fordulva, a vasúti sínekkel párhuzamosan haladva, majd a nagy szürke-narancs épületet megkerülve kb. 500 méter megtétele után érhető el a rajthely. A túranap folyamán, nagyjából minden órában, minden irányba indulnak vonatok. A túraközpont gépkocsival is könnyen megközelíthető. Ingyenes és fizetős parkolási lehetőség az utak mentén, a környező lakótelepeken, vagy a közeli multi áruházak nagy kapacitású területein. Kérjük, tartsátok be a parkolási és várakozási szabályokat!


VERSENYSZABÁLYZAT

Nincs, mivel ez nem verseny. Az esemény előírásait azonban tartsuk be.
Az ellenőrző pontokat a szintidők betartása mentén az adott sorrendben kötelező érinteni, amit az igazolólapra történő bélyegzéssel a célban kell igazolni. A természet és a környezet védelme, a dohányzás és a szemetelés tilalma minden részvevőre kötelezően vonatkozik!
Kerékpárral és kutyával TILOS ezen a napon túrázni balesetveszély és az „állatkínzás” eshetősége miatt, hiszen ekkora tömegben csak pórázon és szájkosárral mehetnének a kutyák, hosszú órákon keresztül...


TANÁCSOK
• Ne vágjunk neki felkészületlenül a hosszabb távoknak! A kevésbé tapasztaltaknak kifejezetten ajánlott a 10km-es túrát választani, hogy kellő tapasztalatot szerezve jövőre már a hosszabb távok valamelyikén túrázhassanak.
• Kisebb egészségügyi panasz esetén mérlegeljük az esetleges indulási, lemondási alternatívákat, ám betegen, lázasan kifejezetten TILOS az indulás!
• Az 30 km-en sárga pont jelzésekkel külön jelölve van az útvonal. Az egyedi turistajelzéseket követve így egyértelműen megtaláljuk a követendő útvonalat, hiszen a teljes körpálya ezzel a színnel van kijelölve! A kilométer és szintadatokat pedig a rajtnál kapható térképeken találjuk.


FELADÁS ESETÉN

Az alábbi kiszállási pontokat javasoljuk igénybe venni:
Vértestolna, illetve a Gorbatetőnél.
A túrán nem résztvevő kísérők szintén a fenti kiszállási pontokon tudnak találkozni a túrázókkal.
A túrán kísérő busz NINCS!
Miben segíthetünk?