Hírek

2021.08.06.

A Covid hatása a túrára, covid-os tudnivalók

A Covid hatása a túrára, covid-os tudnivalók

Egyből a második informáló cikkünkkel el is értünk a legnehezebb témához. A pár hét múlva megtartandó túra a 39. Gerecse 50 teljesítménytúra tavalyi szervezésének elnapolt ismétlése.

Egyből a második informáló cikkünkkel el is értünk a legnehezebb témához. A pár hét múlva megtartandó túra a 39. Gerecse 50 teljesítménytúra tavalyi szervezésének elnapolt ismétlése. Tavaly márciusban robbant be az életünkbe a vírus és tette lehetetlenné a 2020-as szervezést. Akkor abban bízva raktuk át 2021. áprilisára a dátumot, hogy akkorra már csak emlék marad a Covid. Ehhez képest sajnos áprilisban és a későbbi, júniusi dátumon sem volt lehetőségünk megszervezni az eseményt. Végül most augusztusra vált lehetségessé egy hozzánk hasonló tömegsport rendezvény megtartása legális keretek között.

Első számú és megkerülhetetlen kérdés a kommentek alapján a védettségi kártya. Idézünk, hogy egészen pontosak legyünk. A Kormány 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendelet szerint:

„Ha az egyéb rendezvényt a szabadtéren tartják, és azon – az ott foglalkoztatottakon kívül […] ötszáz fő vagy ennél több személy van jelen, azon […] kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.”

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy ez nem a mi szabályunk, nem a mi döntésünk. Ez egy szabály, amit szervezőként kötelesek vagyunk betartani, betartatni. Nincs mérlegelési lehetőségünk, nincs mozgásterünk. A rajtközpont egy zárt folyosó lesz, melybe belépéskor fogjuk ellenőrizni a védettséget.

Ezt igazolhatod:

  • védettségi igazolvánnyal
  • védőoltást igazoló applikációval
  • uniós digitális Covid-igazolvánnyal.

Negatív PCR teszt és egyéb más mód a kormányrendelet szerint nem alkalmas az igazolásra!

Igazolás után kapsz egy karszalagot, amit a rendezvény ideje alatt végig köteles vagy hordani.

Visszatérve a rendezvény lebonyolítására, a következő változások történtek a vírus elleni védekezés, megelőzés miatt:

  • Két napra bontott rendezvény miatt egy időben, egy helyen kevesebb ember lesz. Ezáltal csökken a vírus átadásának veszélye.
  • Zárt, folyosószerű versenyközpontot alakítunk ki egyetlen belépési ponttal.
  • A "folyosóba" való belépéskor biztosítunk kézfertőtlenítési lehetőséget.
  • Nincs a korábban már megszokott pufferelés 5:30-tól 6:00-ig a rajtnál a szombati napon, 5:30-től már lehet rajtolni. (Ez csak a szombatra érvényes, vasárnap 6:00-tól van az első rajt)
  • A legnagyobb bánatunkra töröltünk minden időtöltő programot a rajtközpontban. Arra kérünk, hogy érkezés után a lehető leggyorsabban rajtolj el és kezdd meg a túrát, valamint visszaérkezés után is minél gyorsabban hagyd el a területet.
  • Az ellenőrzőpontokon érintésmentes, QR kódos ellenőrzést vezetünk be a megszokott pecsételés helyett.
  • Az ellenőrzőpontokon való frissítés helyett, (elkerülve az ottani, többszöri tömörülést) a frissítést a rajtban egyben kapjátok meg.

Nagyon bízunk benne, hogy ez valóban egy rendkívüli, egyszeri alkalom lesz a teljesítménytúra történetében. Mi mindent megteszünk azért, hogy biztosítsuk a védelmeteket és az egészségeteket, de ehhez szükség van az összes résztvevő fegyelmezett viselkedésére, és erre mindenkit nagy tisztelettel kérünk. Köszönjük!