Hírek

2022.04.21.

Általános infók a túra előtt

Általános infók a túra előtt

Kedves Túratársunk!


Közeledik a Gerecse 50 teljesítménytúra napja. Szombaton ismét több ezren indultok útnak a Gerecse erdeibe az immár 40 éves hagyomány szerint. Összegyűjtöttünk néhány fontos információt a készülésetekhez.

IDŐREND

A 2 leghosszabb táv (50 km és 40 km) rajtja reggel 6:00 és 8:00 óra között lesz a tatabányai Szent Borbála téren felállított rendezvényközpontban. A rövidebb távok (30 km, 20 km, 10 km) résztvevői ugyaninnen indulnak 9:00 és 11:00 óra között.

RAJTLAP

A rajtlapot az előző években megszokott módon a személyes profilodból kell letölteni PDF formátumban, majd azt kinyomtatni. Ezzel a kinyomtatott lappal érkezz a túrára! Ne aggódj, neked semmit nem kell a QR kóddal kezdened, nem lesz szükség az okostelefonodra sem. A QR kód leolvasását mi fogjuk végezni.

ITINER, TÉRKÉP, GPX

A rajtban nem adunk papír alapú térképet, itinert. A túra honlapján minden egyes távnak van külön menüpontja, itt fogod megtalálni a térképet, az útvonal részletes leírását, itinerét és GPX-et is innen tudod letölteni. A terepen való navigáláshoz ajánljuk a Természetjáró alkalmazását.

RUHATÁR

A rendezvény ideje alatt, mint eddig minden évben a „A Vértes Agorája” épületében ingyenes ruhatár áll majd a rendelkezésetekre, ahol ott tudjátok hagyni a túrán nem szükséges dolgaitokat. Éljetek vele bátran!

KRESZ

Habár az idő nagy részét a túra során erdőben töltjük, a túra elején és végén, valamint a köztes településeken épített környezetben is haladnotok kell. Nagyon fontos felhívnunk a figyelmeteket arra, hogy a túra során minden esetben kötelező betartanotok a KRESZ minden előírását. Kérjük, hogy fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjetek mindenhol.

PARKOLÁS

Kérünk Benneteket, hogy ha autóval érkeztek, Tatabánya területén ügyeljetek a szabályos parkolásra.

Új lehetőség, hogy mélygarázs épült a Fő tér alatt, itt tudtok a rendezvénytérhez közel, kényelmesen és ingyenesen parkolni.

KEDVEZMÉNYES VASÚTI UTAZÁS

Neked van már Természetjáró Kedvezménykártyád? TEKA-kártyáddal 20% kedvezménnyel indulhatsz a Gerecse 50 teljesítménytúrán, valamint 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg MÁV-START menetjegyedet.

VÍZ, WC

Vízvétel szempontjából az útvonal mentén a következő meglévő lehetőségekkel tudtok gazdálkodni:

Vízvételi lehetőséget biztosítunk a rajt- és célközpontban

Tardos, templom mellett közkút

Tardos, néhány száz méterrel később a Rákóczi Ferenc utcában közkút

Héreg, temető bejárat vízcsap

Turul ellenőrzőpont közkút

Ezen felül, a Héreg és a Turul közötti szakasz "vízhiányát" csillapítandó, lajtos kocsival vízvételi pontot biztosítunk Koldusszálláson. Saját kulacsot, bögrét érdemes Magatokkal hozni!!!!

Ingyenes mobil WC-ket telepítünk a rajtközpont területére illetve 1 db-ot a Héregre beérkező út közelébe.

KUTYA

A "kutya-kérdés"-ben nem változtak a szabályok a Gerecse 50 túráira. Kérünk, hogy a kutyád és a többi túrázó érdekében ne hozd el túrázni a több ezer fős rendezvényre a kedvencedet!

Nagyon szeretjük mi is a kutyákat, de a túra napján sajnos nélkülöznünk kell őket. Kérjük a megértéseteket és együttműködéseteket ez ügyben, amit előre is köszönünk!

TURISTASHOP

A Gerecse 50 rajt- és célközpontjába visszatér a TURISTASHOP. Idén újra a helyszínen is megvehetsz néhány terméket a turistashop.hu kínálatából. Kizárólag bankkártyával tudsz vásárolni pl. kéktúrás igazolófüzeteket, Gerecse 50 kulacsot, túrakönyveket, kékkörös bögrét, thermo bögrét, túrazoknit.