Hírek

2024.03.20.

Ez jár a Gerecse 50 idei teljesítőinek

Ez jár a Gerecse 50 idei teljesítőinek

Minden évben más színű jelvényt és kitűzőt kapnak a Gerecse 50 teljesítménytúra szintidőn belüli teljesítői. Lássuk az idei nyerteseket!

Az ország második legrégibb és első 50 km-es teljesítménytúrának már a kezdetektől fontos volt, hogy egyedi és minőségi jelvényt kapjanak a teljesítők. Az első tíz évben különböző színű tűzzománc jelvényt kaptak a sikeres teljesítők, aszerint elosztva a színeket, hogy hányadik teljesítést díjazták.

Az eleinte négyzet alakú jelvényt később felváltotta az ovális forma, de a rajzolat változatlan maradt. Hosszú ideje a Szentendrén működő Orna Gift Kft gyártja a jelvényt, amelyet préseléses technikával állítanak elő. Ez a technika jobb, tartósabb megoldást jelent az öntött fém jelvényekkel szemben.

A régóta bevezetett gyakorlat szerint minden évben új színt választunk az 50-es táv sikeres teljesítéséért járó fém jelvénynek. Idén ez a csodaszép kék lett a nyerő!

2019 óta a 10-20-30 kilométeres táv esetében nyírből készült fa kitűzőkkel készülünk a távokat sikeresen teljesítők számára. Ezeknek a színe igazodik az 50-es táv jelvényéhez, így idén ilyen szép fa kitűzőt kaphattok:

Te már neveztél az idei Gerecse 50-re? Még megteheted, amíg be nem telnek a távok keretei, de szólunk, hogy a jegyek egyre fogynak!