Hírek

2021.08.12.

Frissítés, rajtcsomag

Frissítés, rajtcsomag

A frissítésről fontos írnunk, beszélnünk, hiszen ezen a területen is változtattunk az előző évekhez vagy inkább évtizedekhez hasonlóan és számtalan kérdés is érkezett a témában.

A frissítésről fontos írnunk, beszélnünk, hiszen ezen a területen is változtattunk az előző évekhez vagy inkább évtizedekhez képest és számtalan kérdés is érkezett a témában.

A szervezés kapcsán a Covid vírusra reagálva a rendezvény minden területét úgy alakítottuk át, hogy a lehető legkevesebb alkalommal kelljen tömörülni, sorban állni, tömegben mozogni.

Ennek megfelelően a különböző ellenőrzőpontokon újabb és újabb tömörülést okozó kiosztás helyett úgy döntöttünk, hogy inkább mindent egyben, a rajtban adunk át nektek. Egyetlen kivétellel, ez pedig a víz.

A 10, 20 és 30 kilométeres távon a következő rajtcsomagban részesültök:

- Cerbona Sport Protein vagy Energy müzliszelet

- alma

- Biofreeze fájdalomcsillapító krém 5g tasak

- Piszke tisztasági csomag

Vízvétel tekintetében a 20-as és 30-as távon a Vértestolnai ellenőrzőpontnál vízvételi lehetőséget biztosítunk lajtos kocsiból. Ezen felül a Turul ellenőrzőpontnál közkútból tudtok még frissíteni.


Az 50 kilométeres táv esetében ugyanez így fog alakulni:

- Cerbona Sport Protein vagy Energy müzliszelet

- alma

- Biofreeze fájdalomcsillapító krém 5g tasak

- Piszke tisztasági csomag

- KOMETA Pek-Snack sonkás-sajtos MAXI péksütemény

- Gerecse 50 hátizsák

A fent említett csomagot praktikusan a hátizsákban fogjátok megkapni. Anno a nevezéskor még nem volt szó hátizsákról, azonban a célban megszokott melegétel (olykor gulyás, máskor kolbász) a tömörülés és sorbanállás ellen hozott döntések áldozatává vált. Viszont semmiképpen sem szerettük volna, hogy úgy érezzétek, hogy kevesebbet kaptok ahhoz képest, mint amit a nevezéskor ígértünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy a "célétel" helyett egy táskával kedveskedünk, amiben egyben meg tudjátok kapni az "ellátmányt" és később is hasznos társatok lehet a mindennapokban.

Vízvétel szempontjából az ötvenes távon az útvonal mentén a következő meglévő lehetőségekkel tudtok gazdálkodni:
- Tardos, templom mellett közkút

- Tardos, néhány száz méterrel később a Rákóczi Ferenc utcában közkút

- Héreg, temető bejárat vízcsap

- Turul ellenőrzőpont közkút

Ezen felül, a Héreg és a Turul közötti szakasz "vízhiányát" csillapítandó, lajtos kocsival vízvételi pontot biztosítunk Koldusszálláson.

A rendkívüli vízvételi lehetőségek biztosítását köszönjük az ÉDV Zrt.-nek!


Ne feledjétek, egy megszokott, áprilisi időpontban is nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel, de a jelenlegi, rendkívüli dátum esetében ez még sokkal fontosabb. Hozzatok magatokkal megfelelő mennyiségű folyadékot és minden útba eső lehetőségnél frissítsetek. Gerecse kulacsot épp akciós áron rendelhetsz, 990ft helyett most 850ft-ért a TURISTASHOP webshopjában!