Hírek

2023.04.04.

Idén is mazsolázhatunk a Gerecse 50-en, köszönjük,KALIFA!

Idén is mazsolázhatunk a Gerecse 50-en, köszönjük,KALIFA!

A Kalifa 2017 óta támogat magashegyi expedíciós hegymászókat. Az elmúlt évek során tíz alkalommal jutottak el hegymászóink a Világ legmagasabb hegyinek egyikére, két alkalommal pedig az expedíció aktív résztvevőjeként a cég tulajdonosa, Sarhan Omar is 5000 méteres magasságig, az alaptáborig kísérte a hegymászókat.

A Kalifa 2017 óta támogat magashegyi expedíciós hegymászókat. Az elmúlt évek során tíz alkalommal jutottak el hegymászóink a Világ legmagasabb hegyinek egyikére, két alkalommal pedig az expedíció aktív résztvevőjeként a cég tulajdonosa, Sarhan Omar is 5000 méteres magasságig, az alaptáborig kísérte a hegymászókat. Idén április 8-án indul útnak a Kalifa – Kiss Péter Emléktúra és Kalifa Kancsendzönga Expedíció. Az utazás célja, hogy Kiss Péter édesapja és testvére, Attila egy kisebb csapattal elzarándokoljon a Kancsendzönga alaptáborába ugyanazon az útvonalon gyalogolva, amelyen 10 évvel ezelőtt Erőss Zsolt és Kiss Péter haladt. Péter édesapjának már régóta dédelgetett álma volt, hogy a lehető legközelebb jusson ahhoz a helyhez, ahol fia 2013-ban eltűnt. A Kalifa Alpin Csapat tagja, Győrffy Ákos eddig szerzett tapasztalataival fog segítséget nyújtani a csapatnak, hogy a mindennapi trekking kihívások alkalmával sikeresen helyt tudjanak állni. Ákos személyesen is ismerte Pétert, barátokként több alkalommal közösen másztak az Alpokban. Ákos a trekking túra után nem fog a többiekkel hazatérni, hanem ott fog maradni a Kancsendzönga alaptáborban és megkísérli megmászni a 8586 méter magas hegyóriást!


Hogyan kapcsolódnak a Kalifa aszalványai és magvai a sporteseményekhez? Kevesen tudják, hogy már az 1953-as, első sikeres Everest-expedíció hegymászói is előszeretettel fogyasztották az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat, hiszen kis helyen elférnek, tartósak, természetesek és jól felszívódó, gazdag energia-, nyomelem-, illetve vitaminforrásként funkcionálnak. Ezen a ponton kapcsolódik össze a sport és az örömteli egészség!


Hiszen a megfelelő táplálkozás és az ételek összetétele jelentősen befolyásolja a sportolók teljesítményét, fizikai állóképességét, valamint az izmok növekedését és regenerálódását. Az elmúlt években pedig egyre nagyobb hangsúly helyeződött az egészséges táplálkozásra. Az amatőr és profi sportolók figyelme egyaránt a tudatos, funkcionális táplálkozás előnyei felé fordult, hogy ezeket az előnyöket kihasználva közelebb kerülhessenek a legjobb eredmények eléréséhez.

Az egyik ilyen élelmiszer kategória, amely segíthet a célok elérésében az aszalt gyümölcsöké, amelyeket sokkal könnyebb megemészteni, mint a friss gyümölcsöket. Természetes összetevőik energiával látják el az izmokat, ami különösen hasznos lehet, ha hosszabb időtartamú fizikai megterhelésnek tesszük ki a szervezetünket, legyen szó például túrázásról, terepfutásról vagy egy hosszabb kerékpározásról. Ráadásul az aszalt gyümölcsök magas rosttartalma segít az emésztésben és csökkenti az éhségérzetet.

Az expedíciós hegymászással párhuzamosan immár 7. éve támogatunk hazai outdoor sportrendezvényeket, idén másodszorra a Gerecse50-et is! A túrázók csomagjaiba összesen 6000 db Kalifa mazsolát csempészünk be!

Miért éppen a mazsolát választottuk? A mazsola az egyik legősibb és legkedveltebb aszalt gyümölcs, amely az emberiség táplálkozásának része már évezredek óta. Az aszalás során a szőlő cukortartalmának jelentős része koncentrálódik, így a mazsola energiában gazdag, antioxidánsokat és egyéb tápanyagokat tartalmaz. Kiváló forrása a természetes cukroknak, például a fruktóznak és a glükóznak, amelyek gyorsan felszívódnak és azonnal energiát biztosítanak a szervezet számára, így a túra során is számíthatunk vitalizáló hatására!

A Kalifa által 2022-ben életre hívott Örömteli Egészség Mozgalommal is az egészséges, aktív életmód népszerűsítését tűztük célul magunk elé. Meggyőződésünk, hogy nem csupán a kimagasló sportteljesítményhez, de a kiegyensúlyozott, sikeres hétköznapokhoz is a tudatos táplálkozáson és a rendszeres testmozgáson keresztül vezet az út.

Az idei Gerecse 50-en is mazsolázunk majd, az aszalt gyümölcsök mindannyiunk számára erőt adó, egészséges túraeledelek !

kalifa.hu