Hírek

2022.04.20.

KALIFA Örömteli Egészség Mozgalom

KALIFA Örömteli Egészség Mozgalom

Egyre gyakoribb jelenség, hogy jelentős fizikai igénybevételnek kitett, amatőr és profi sportolók is „legális teljesítményfokozóként” tekintenek a táplálkozásra. A tudatos, funkcionális táplálkozásban pedig óriási szerepe van a gyors energiát adó aszalt gyümölcsöknek, és a vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag olajos magvaknak is.

Kevesen tudják, hogy már az 1953-as, első sikeres Everest-expedíció hegymászói is előszeretettel fogyasztották az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat, hiszen kis helyen elférnek, tartósak, természetesek és jól felszívódó, gazdag energia-, nyomelem-, illetve vitaminforrásként funkcionálnak.

A Kalifa 2017 óta támogat magashegyi expedíciós hegymászókat, az elmúlt öt év során nyolc alkalommal jutottak el hegymászóink a világ legmagasabb hegyinek egyikére, két alkalommal pedig az expedíció aktív résztvevőjeként a cég tulajdonosa, Sarhan Omar is 5000 méteres magasságig, az úgynevezett alaptáborig kísérte a hegymászókat.

Ezzel párhuzamosan immár 6. éve támogatunk hazai outdoor sportrendezvényeket, így idén először a Gerecse50-et is. A Kalifa által év elején életre hívott Örömteli Egészség Mozgalommal is az egészséges, aktív életmód népszerűsítését tűztük célul magunk elé. Meggyőződésünk, hogy nem csupán a kimagasló sportteljesítményhez, de a kiegyensúlyozott, sikeres hétköznapokhoz is a tudatos táplálkozáson és a rendszeres testmozgáson keresztül vezet az út.

Széles választék, minőségi termékek

A KALIFA közel százféle terméket, az aszalt és szárított gyümölcsök, illetve olajos magvak mellett egyéb sütés-főzés alapanyagokat kínál fogyasztóinak. Teljes termékkínálatunkért látogasson el weboldalunkra:

www.kalifa.hu