Hírek

2023.04.12.

Tér - figyelő

Tér - figyelő

A Gerecse teljesítménytúrák útvonala is változott már a 41 év alatt, de az indulás és a megérkezés lelke, a rajt és a cél területe többször és jelentősebben.


A gerecse teljesítménytúrák útvonala is változott már a 41 év alatt, de az indulás és a megérkezés lelke, a rajt és a cél területe többször és jelentősebben.

A régi, szép emlékeket nyújtó rajtközpontokat nem feledve úgy gondoljuk, hogy praktikusan berendezhető és a rendezvény méretéhez, fényéhez illő helyszínt kaptunk idén a teljesítménytúra központjául, ahol a túrák előtt és után mindennek és mindenkinek lesz helye. A Megyeháza előtti új, emelt tér április 15-én első alkalommal fog egy nap alatt 7000 túrázót látni.

Lesz hely a gyülekezésre, készülődésre, gyors elrajtolásra majd a pihenésre, szusszanásra, találkozásokra, frissülésre, leülésre, láblógatásra, étkezésre és természetesen a rendezvény támogatóinak megismerésére, akár egy kis játékra, tombolára is.

A rajt előtti gyors “ügyintézéshez” érdemes tudni, hogy több helyszínen is lesz mosdó illetve mobil wc. A mélygarázs folyamatosan üzemelő mosdója (női, ffi) a rendezvény alatt is használható lesz, ami a garázsszintről és fentről a térről is megközelíthető egy üvegezett, lépcsős lejárón keresztül, illetve a rendezvénytér alatti szinten mobil wc-k is rendelkezésre állnak majd.

A téren, a vasútállomás felöli feljáró közelében lesz az ingyenes ruhatár és csomagmegőrző sátor. A rajtsátrak előtt középen szokás szerint lesz információs sátor is, ahol a rajtlapokkal kapcsolatos kérdések kapnak válaszokat.

A rajtsátrakon átzsilipelés és a rajtlapon lévő kód leolvasása, vagyis a rajt után veheti fel mindenki az asztalokról a Kalifa mazsolacsomagot, Moments kakaós ostyát, almát és a Nicoflex krémet.

Túrák után érdemes lesz egy kicsit még a téren maradni, hiszen az 50 km-t teljesítők Wiesbauer virslikből készített finisher hot-doggal pótolhatják a kiürült energiakészleteket. Ennek szomszédságában büfé vár majd minden megfáradt túrázót. Idén az összesi táv teljesítői a célban kapott kupont a Zwack sátrában St Hubertus kóstolóra, egy melegítő, frissítő kortyra válthatják. A célterülettel szemben, a Dockyard sátránál lesz lehetőség megismerkedniük a túrázóknak és a túrázókat kísérő családtagoknak a Columbia klasszikus felépítésű, vízhatlan, bőr túrabakancsával, amit, ha tetszik, meg is nyerhetnek a tombolán.

Aki kéktúrás vagy Gerecse50-es apró ajándékot szeretne vásárolni, a Turistashop sátrában túra után vagy akár a rövidebb túrák előtt is megteheti.

A Vértes Agoráját idén sem kell nélkülöznünk és közelebb is lesznek, mint gondolnánk. 10. születésnapjuk megünneplésére, koncertekre, zenés programokra fognak invitálni és ehhez kitelepülnek ők is a túra célterületére.