Hírek

2020.02.17.

Tovább a "zöldítés" útján

Tovább a "zöldítés" útján

A Magyar Természetjáró Szövetség kötelezettségének érzi, hogy a fenntarthatóság, természetbarát rendezés és a zöld gondolkodás területén előremutatóan gondolkozzon és mindent megtegyen. Emiatt már tavalyi évben is számos pozitív változás jellemezte a túrát és ezt szeretnénk továbbvinni idén is.

A papírfelhasználás kapcsán sokat mérlegeltünk ebben a témában, de végül meghoztunk egy nagy döntést.

Minden évben megdöbbentő volt látni azt a hatalmas mennyiségű papírt, ami 8000 db oklevél formájában érkezett irodánkba. Nagyon örülünk, hogy sok túrázó számára ereklye, komoly emlék egy ilyen oklevél, de abban is biztosak vagyunk, hogy több ezer papírlap rövid időn belül a kukában köt ki. Nem beszélve a meg nem jelent túrázók át nem vett okleveléről, ami rögtön kárba vész.

Ezek miatt döntöttünk úgy, hogy idei évtől bevezetjük a digitális oklevelet, amit a honlapon a személyes profilotokba belépve tudtok letölteni. Aki szeretné, az majd később ki tudja nyomtatni. Viszont azokkal, akiknek ez nem vágyuk, megspóroltunk több tucat kiló papírt.

Bízunk benne, hogy Ti is üdvözlitek ezeket a lépéseket, melyeknek köszönhetően igyekszünk egyre kisebb ökológiai lábnyomot faragni kedvenc túraeseményünknek.