Hírek

2022.04.12.

Túrázz a Gerecse50-en még környezettudatosabban!

Túrázz a Gerecse50-en még környezettudatosabban!

Nem mindegy milyen higiéniai papírt választ az, aki környezettudatos. Eljött a változás ideje ezen a területen is, mert már létezik olyan alternatíva, mely 100%-an lebomló anyagból készül, műanyag felhasználása nélkül.

Nem mindegy milyen higiéniai papírt választ az, aki környezettudatos. Eljött a változás ideje ezen a területen is, mert már létezik olyan alternatíva, mely 100%-an lebomló anyagból készül, műanyag felhasználása nélkül. Elsőként Magyarországon a MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft. gyárt dobozos kiszerelésű fóliamentes wc papírokat, kéztörlőket, szalvétákat és papírzsebkendőket. A tudatos vásárlók már nem a legolcsóbbat keresik, hanem a legjobb megoldást: megfelelő ár-érték arányú és környezetkímélő terméket egyben.


A természetjárókhoz közelebb állnak a belföldi gyártású, környezettudatos termékek. Számukra a hazai és természeti értékek fontosabbak, ezért mindennapos választásaikban is jobban érvényesítik ezt az elvet.

A MAGYAR PISZKE PAPÍR ezért kötött stratégiai szövetséget a Magyar Természetjáró Szövetséggel és dolgozta ki azt a speciális termékét, melyet kifejezetten a természetjárók igényeire szabott. A terméket a gyártó kis meglepetésként bekészítő terméknek is ajánlja a turisták, természetjárók által preferált hotelekben, szállásokon. A Crepto Tisztasági csomag tavaly a Gerecse Teljesítménytúrán debütált, és idén is minden versenyző ajándékba kap egyet az induló csomagban.

A MAGYAR PISZKE PAPÍR elkötelezett a környezet védelmében, és minden tevékenységét, termékfejlesztését ennek rendeli alá. A 100 százalékban magyar tulajdonú cég két éve vezette vissza a leghíresebb hazai háztartási papírmárkákat a piacra úgy, hogy a Crepto és a Szilvia megjelenésével Európában egyedülálló, környezettudatos innovációval is jelentkezett: a papírtörlő és a toalettpapír is újrahasznosítható, fóliamentes papírdobozos csomagolással jelent meg. A csomagolásban lévő termék maga is magasabb minőséget képviselve környezettudatosabb a társainál: egy tekercsre körülbelül kétszer annyi papír kerül, így csökkentve a logisztikai környezetterhelést és a termék ökológiai lábnyomát.

A környezettudatosság mellett fontos szempont számukra, hogy a termék gazdaságos is legyen. Az emberek edukálása meghatározó szerepet tölt be a cég életében, ezt minél szélesebb körben szeretnék kiterjeszteni.

A termékek méretei és kompatibilitásuk miatt az online térben nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mivel egy tekercsen 80%-kal több papír van egy átlagos tekercshez képest, ezért egy doboz megvásárlásával időt, energiát, pénzt spórolhatunk. A nagy kiszerelésnek köszönhetően, csökkenthető az újra vásárlások száma, így csökkenthető a beszerzéséhez szükséges üzemanyag és szén-dioxid kibocsátás, ami hozzájárul ahhoz, hogy egy élhetőbb bolygót adjunk át a gyermekeinknek-nyilatkozta Bodrogai Ferenc a cég tulajdonosa és ügyvezetője.

A MAGYAR PISZKE PAPÍR fóliamentes termékcsaládja webshopján (www.zoldpiszke.hu) megrendelhető.