Hírek

2021.08.13.

Túrázzunk, bringázzunk, evezzünk együtt augusztus 20-án!

Túrázzunk, bringázzunk, evezzünk együtt augusztus 20-án!

Az Aktív Magyarország augusztus 20-ára különleges kerékpártúrákkal, családosgyalog- és vízitúrákkal készül, melyek az államalapítás ünnepe, illetve az aktívéletforma előtt egyaránt tisztelegnek. A résztvevőket az indulásánál ajándékokkalteletűzdelt rajtcsomagok várják, este pedig a Duna-parton egy pazar vacsora, a Csíkisör jóvoltából két nagy korsó jéghideg sör, valamint óriási bulival fogadjuk atúrázókat. A különleges nap megkoronázásaként pedig közösen nézzük majd végig azaugusztus-20-i tűzijátékot.

Az év legaktívabb napján Budapest környéki egynapos vezetett túrákra hívjuk az érdeklődőket biciklin, gyalogosan és vízen egyaránt. Az egynapos túrák az Olimpiai Parkba érkeznek, ahonnan közösen indulunk tovább a Petőfi térre, az Összetartozás Faluba, ahol óriásjátékok, zene és koncertek várják a csapatot, majd az estét a tűzijátékkal zárjuk.

A gyalogtúrák a Budai-hegyek legszebb részeit fedezik fel, melyek többségét elsősorban családoknak ajánljuk, ugyanis a 3,5 km-es távot akár a legkisebbek is könnyedén teljesíthetik. Azonban a keményebb erőpróbákat kedvelők sem maradnak hoppon, hiszen a 10 km feletti túráinknak köszönhetően Ők is megtalálják majd a számításaikat. Mindegyiktúrát vezető fogja kísérni, akik a térség érdekességeit, szépségeit is bemutatják az érdeklődőknek.

Ha nem a lábaidat, hanem inkább a felsőtestedet mozgatnád meg, akkor gyere velünk evezni, és nézd meg a fővárost egy egészen más szemszögből! Szentendréről induló vízitúránkra akár kezdők is jöhetnek, ugyanis nem csak kenuban, hanem sárkányhajóban is vízre szállhatnak.

A kerékpározás szerelmeseinek is van egy jó hírünk, ugyanis három biciklitúra-útvonal közül választhatnak. A „hardcore” bringások Hatvanból és Nagymarosról, a kicsit könnyedebb kerekezésre vágyók Gödöllőről indulnak a fővárosba. Mindhárom túra kapcsolódik az Otthonról haza programsorozat hosszú túráihoz, így ezeken a távokon közösen kísérjük Budapestre a Kárpát-medence széleiről hazaérkezőket. Megnyugtatásként szólunk, hogy ezeken a túrákon biztosítjuk az útvonalat, így a résztvevők teljes biztonságban tekerhetnek.

Kedvet kaptál? Ezen nem is csodálkozunk! Szólj a barátaidnak, beszéld meg otthon a családdal, és csatlakozzatok hozzánk! Esetleg még hezitálsz? Akkor látogass el az esemény weboldalára a további részletekért. Viszont ne várj sokáig a nevezéssel, mert a férőhelyek rohamosan fogynak.

Csatlakozz, hogy közös ünnep legyen az aktív élet!További részletek és jelentkezés: https://otthonrolhaza.hu/augusztus-20/