Hírek

2023.01.26.

Új otthonra leltünk

Új otthonra leltünk

Az elmúlt években a Szent Borbála tér és a Vértes Agorája szép lassan összefonódott a Gerecse 50 teljesítménytúrákkal. Megszokott és szeretett otthona volt a természetjáróknak, ahonnan jó volt elindulni és ahova jó volt visszatérni.

A világ változik és fejlődik, mint ahogy a teljesítménytúra rajt és cél helyszínének helyet adó Tatabánya is. A fejlődésnek köszönhetően a tavalyi évben egy új tér került átadásra a városközpontban. Ez az új közösségi tér, a Megyeháza tér szinte kiált a Gerecséhez hasonló több ezer fős rendezvényekért. Egy percre van az út túloldalán található vasútállomás, ahonnan az autóforgalmat elkerülve, aluljáró segítségével pillanatok alatt el lehet jutni a térre. A tér alatt majd 300 autónak elég parkolóhellyel rendelkező, két szintes parkolóház található, aminek felső szintjén nagy kapacitású WC áll a túrázók rendelkezésére.

A téren ivókutak és zöld pihenőszigetek segítik az útnak induló és megérkező vándorokat. A tágas, osztatlan tér pedig ideális helyszín lesz a rendezvényközpont elhelyezésére.

Végül pedig ne felejtsük el, a túra napján mi mind Tatabánya város vendégei vagyunk. Ezen az új helyszínen nem lesz szükség lezárni parkolót és útszakaszt, amivel megzavarnánk a környékbeli lakók életét, illetve a Megyeháza tér körül nincsenek lakóházak, így a rendezvény hangja, moraja sem fog zavarni várhatóan senkit.

Mi nagy várakozásokkal tekintünk minden évben a túrára, de ezzel az új helyszínnel ez még inkább igaz. Bízunk benne, hogy Ti is így éreztek és a túra után elégedetten fogunk visszatekinteni erre váltásra.