Hírek

2022.02.28.

Védettségi igazolvány: kötelező

Védettségi igazolvány: kötelező

Az elmúlt napokban 10-ből 9 kérdés biztosan a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban érkezett. Így mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy még a holnapi nevezés előtt tisztán és érhetően leírjuk az ezzel kapcsolatos szabályokat.

Az elmúlt napokban tízből kilenc kérdés biztosan a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban érkezett. Így mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy még a holnapi nevezés előtt tisztán és érhetően leírjuk az ezzel kapcsolatos szabályokat. Azokat a szabályokat, amelyet nem mi hoztunk, hanem mint a rendezvény szervezői, kötelesek vagyunk betartani, betartatni.

Az aktuális kormányrendelet szerint kötelező 18 év felett a védettségi igazolvány a részvételhez, azokon a rendezvényeken, ahol a résztvevők száma meghaladja az 500 főt. Egészen pontosan ez így szól:

„Ha az egyéb rendezvényt a szabadtéren tartják, és azon – az ott foglalkoztatottakon kívül […] ötszáz fő vagy ennél több személy van jelen, azon […] kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.”

Ezt igazolhatod:

  • védettségi igazolvánnyal
  • védőoltást igazoló applikációval
  • uniós digitális Covid-igazolvánnyal.

Fontos: nem a nevezéshez van szükséged védettségi igazolványra, hanem a rendezvényen való részvételhez, a rendezvény területére való belépéshez. Kérjük, hogy ha a jogszabályok szerint nem fogsz tudni részt venni április 23-án a túrán, akkor ne nevezz be. Utólag emiatt nem fogjuk tudni visszautalni a nevezési díjadat.

A rendezvényt mindig az aktuális szabályok szerint szervezzük. Tehát ha esetleg a rendezvény napjáig ezek a feltételek megváltoznak, akkor annak megfelelően mi is változtatunk a részvételi szabályokon.