MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalai  MTSZ  Természetjáró  Turista Magazin  TEKA  Turistashop  Kéktúra  Galyacentrum

Adatvédelem

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ


a Magyar Természetjáró Szövetség www.gerecse50.hu weboldalon működő honlapján (a továbbiakban: Honlap) folytatott adatkezelési tevékenységével kapcsolatban


  1. BEVEZETÉS


Jelen adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban: „Tájékoztató”) célja, hogy a Magyar Természetjáró Szövetség (nyilvántartási szám: 01-02-0000049, székhely: 1075 Budapest, Károly körút 11. 7. emelet, Európa Center irodaház, a továbbiakban: „ MTSZ”) a Honlapon folytatott tevékenységével összefüggésben – az adatkezelésre vonatkozó jogszabályi környezetnek megfelelően – látogatói részére a személyes adataik kezeléséről és az adatkezeléssel összefüggő jogaikról pontos és átlátható tájékoztatást nyújtson.


  1. ADATKEZELŐ ADATAI


Név: Magyar Természetjáró Szövetség

Nyilvántartási száma: 01-02-0000049

Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék

Székhely: 1065 Budapest, Bajcsy-Zs. 31.

Ügyfélszolgálat: 1075 Budapest, Károly körút 11. 7. emelet (Európa Center irodaház)

Adószáma: 19001511-2-42

E-mail: info@termeszetjaro.hu

Telefonszám: +36 (1) 311 2467

Honlap: www.gerecse50.hu


MTSZ-nél adatvédelmi tisztségviselő kijelölésére nem került sor.


  1. A HONLAPUNK MŰKÖDÉSÉVEL ÉS HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI MŰVELETEINK BEMUTATÁSA


  1. HONLAPUNK TÁRHELYSZOLGÁLTATÓJÁNAK ADATAI


Cégnév: Qilaq Solutions Kft.

Cégjegyzékszám: 14-09-304941

Nyilvántartó bíróság: Kaposvári Törvényszék Cégbírósága

Székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B. ép.

Adószáma: 12819771-2-14

E-mail: info@qilaq.hu

Telefonszám: +36 20 964 2839


  1. A HONLAPUNK LÁTOGATÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS


1. A cookie-k használatának célja


A cookiek (sütik) úgynevezett adatcsomagok, amelyeket maga a Honlap weboldala hoz létre az Ön böngészője segítségével, és helyezi el az Ön számítógépén, vagy eszközén, ahol azok egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra. A cookie-k információt tárolhatnak az Ön böngészésre használt eszközének paramétereiről, az Ön esetleges egyéni beállításairól, a Honlapon tett korábbi látogatásairól, hogy ezáltal is jobb böngészési élményben részesüljön.


2. A cookie-k használatának jogalapja


A cookie-k használatának jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont és az az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása. A cookie-ek elhelyezését az Ön böngészésre használat eszközén a Honlapra történő első belépéskor felvillanó tájékoztató ablakban hagyta jóvá.


3. Az általunk használt cookie-k típusai


Munkamenet cookie (session cookie): ezek a cookie-k ideiglenesen aktiválódnak, amíg a böngészés folyik (azaz attól a pillanattól, amikor a felhasználó megnyitja a böngésző ablakot, addig a pillanatig, amíg be nem zárja azt), amint bezárul a böngésző, minden munkamenet cookie automatikusan törlődik.


Állandó cookie: ezek a cookie-k a felhasználó eszközén maradnak a cookie-ban meghatározott ideig. Minden alkalommal aktiválódnak, amikor Ön meglátogatja az adott weboldalt.


4. A kezelt adatok köre


Az Ön böngészésre használt eszközén elhelyezett cookie-k használata segítségével automatikusan rögzítésre kerülhet a látogatás kezdő és befejező időpontja, IP-címe, illetve egyes esetekben – az Ön böngészésre használt eszközének beállításától függően – a böngésző, az operációs rendszer típusa, nyelve, az eszköz paraméterei, az Ön által a weboldalon megadott beállítások, a meglátogatott aloldalak és az azokon eltöltött idő. Ezek megosztásáról Ön dönt a felvillanó ablakban részünkre adott kifejezett felhatalmazás, valamint a böngészőjében megadott cookie-beállításaival.


5. Az általunk használt cookie-k


Ssz.

Cookie


elnevezése

célja

lejárata

elhelyezője

1.

PHPSESSID

Az Ön egyedi session cookie-jának azonosításához szükséges weboldalunkon.

A munkamenet végén

Honlapunk

2.

__utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmv, __utmz

A fenti sütik információkat gyűjtenek arról, hogy a látogatók hogyan használják a portált. Minden információ (böngésző használat, új látogatók száma, stb.) névtelenül kerül összegyűjtésre és elküldésre a google analytics szerverre azzal a céllal, hogy javítani tudjunk a weboldal által nyújtott szolgáltatásokon.

A munkamenet végén

Google Analytics

3.

cookieWarningClosed

Ebben tároljuk, hogy az adott számítógépről érkező látogató elfogadta-e a Cookie szabályzatunkat.

1 év

Honlapunk

4.

language

weboldal választott nyelve

állandó

honlapunk

5

uuid

böngésző eszköz azonosítója visszatérő látogatók azonosítására

állandó

honlap

6

qr/ref/ref_id

rendszer működési adatok, elézmények és referral paraméterek, rendszeren belüli átirányítások kezeléséhez,

állandó

honlap

7

ticket_cart/ticket_cart_data

jegyvásárláshoz tartozó kosár adatok

munkamenet végén lejár

honlap

8

browser_version_alert

nem megfelelő böngészőre figyelmeztetés megtörtént-e

2 napig érvényes

Outdoor Active beágyazás


6. Cookie-k törlése és kikapcsolása, hozzájárulás visszavonása


Minden böngésző lehetővé teszi a cookie-beállítások változtatását (pl. testre szabással lehetőség van letiltani egyes webhelyek cookie-jait). Felhívjuk ugyanakkor a figyelmét, hogy mivel a cookie-k célja az adott weboldal használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése esetén előfordulhat, hogy az adott honlap látogatói nem lesznek képesek a weboldal funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében. Általában a böngészők „Beállítások” menüiben találhatók a cookie-kal kapcsolatos beállítások. A cookie-k beállításával kapcsolatban további információt az egyes böngészők „Súgó” menüjében talál. Amennyiben szeretné visszavonni hozzájárulását, a böngészője cookie-beállításai között bármikor megteheti.


  1. KAPCSOLATFELVÉTEL


AZ ADATKEZELÉS CÉLJA


AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

A kapcsolatfelvétellel összefüggő adatkezelés célja, hogy az érdeklődő (érintett) - azaz az Ön - által e-mailben, vagy telefonon feltett kérdésekre válaszolni tudjunk.



Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása , amit a kapcsolatfelvétellel ad meg a részünkre.

  • vezetéknév / keresztnév, a beazonosításhoz,
  • telefonszám, a visszahíváshoz,
  • e-mail, cím a válasz fogadásához

Az adatkezelés a kapcsolatfelvétel lezárultáig tart, de legkésőbb a feltett kérdés megválaszolásáig tart..

ÉRINTETTEK


Az érintett, azaz Ön.

CÍMZETTEK A MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL 1



  • Az MTSZ ügyfélszolgálatának munkatársa(i).
  • Az MTSZ GERECSE túrákért felelős munkatársa(i).

CÍMZETTEK2


  • A kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatai nem kerülnek továbbításra.

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

Az Ön személyes adatai az MTSZ szerverén illetve az MTSZ kapcsolat@gerecse50.hu e-mail cím postafiókjában kerülnek tárolásra.

AZ ÖNT MEGILLETŐ JOGOK

  • hozzájárulás visszavonásának joga;
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;



  1. A HONLAPON KERESZTÜL TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS


AZ ADATKEZELÉS CÉLJA


AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

A Honlapon történő regisztráció során, Ön egy saját fiókot hoz létre, amely azt a célt szolgálja, hogy egy esetleges ismételt nevezés minél egyszerűbben és gyorsabban lebonyolítható legyen, továbbá, hogy az egyes felhasználók egymástól elkülöníthetőek legyenek.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása, amelyet a „REGISZTRÁCIÓ” alatt található megfelelő „check box” bejelölésével ad meg a számunkra.

  • vezetéknév / keresztnév – beazonosításhoz, kapcsolattartáshoz megszólításhoz szükséges;
  • e-mail cím – kapcsolattartáshoz szükséges;


Az Ön által a regisztráció során megadott adatait addig kezeljük, amíg Ön a hozzájárulását vissza nem vonja. Amennyiben az Ön fiókja a regisztrációt követő 3 év elteltével inaktív, azaz az érintett honlapunkon nem történik belépés, úgy az Ön fiókját és a regisztráció során megadott személyes adatait töröljük.


ÉRINTETTEK

A regisztráló(k), azaz Ön.

CÍMZETTEK A MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL



  • Az MTSZ GERECSE túrákért felelős munkatársa(i).
  • Az MTSZ IT csoportja (munkavállalók).

CÍMZETTEK



  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941, székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B. ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – tárhely-szolgáltató - adatfeldolgozó

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

Az Ön megadott adatai a Honlap tárhelyén, a tárhely-szolgáltató szerverén kerül tárolásra.

AZ ÖNT MEGILLETŐ JOGOK

  • hozzájárulás visszavonásához való jog;
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;
  • panasztételhez való jog;


  1. RENDSZERÜZENETEK KÜLDÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS


AZ ADATKEZELÉS CÉLJA


AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Rendszerüzenteteket azért küldünk Önnek, hogy az Ön vásárlásával kapcsolatos lépések követhetőek legyenek (pl. rendelés visszaigazolásáról szóló e-mail megküldése, rendelés státuszairól szóló e-mail küldése).

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontjával összhangban a törvényi felhatalmazás.


Az Eker. 13/A § (3) bekezdése szerint az MTSZ szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag szükségesek.

  • vezetéknév / keresztnév – beazonosításhoz, kapcsolattartáshoz megszólításhoz szükséges;
  • e-mail cím – kapcsolattartáshoz szükséges;

A rendszerüzenetek kiküldésig kezeljük az Ön személyes adatait.

ÉRINTETTEK

A regisztráló(k), azaz Ön.

CÍMZETTEK A MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL


  • Az MTSZ IT csoportja (munkavállalók).


CÍMZETTEK



  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941, székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B. ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – tárhely-szolgáltató - adatfeldolgozó

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

Az Ön megadott adatai a Honlap tárhelyén, a tárhely-szolgáltató szerverén kerül tárolásra.

AZ ÖNT MEGILLETŐ JOGOK

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;
  • panasztételhez való jog;
  • tiltakozáshoz való jog;





  1. HÍRVELÉL KÜLDÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS


AZ ADATKEZELÉS CÉLJA


AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Adatkezelésünk célja, hogy a hírlevél listára feliratokozó érdeklődőinknek tájékoztatást nyújtsunk aktualitásainkról, az általunk szervezett programokról, rendezvényekről.

Tájékoztatjuk, hogy hírleveleink marketing elemeket is tartalmazhatnak.


Adatkezelésünk jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása, amelyet a megfelelő „check box” bejelölésével ad meg a számunkra.


  • vezetéknév / keresztnév – megszólítás és azonosítás;
  • e-mail cím – kapcsolattartás;

Az Ön hírlevél-küldéssel összefüggő személyes adatait a hozzájárulása visszavonásáig kezeljük azzal, hogy hírlevél listánkat 3 évente felülvizsgáljuk.

ÉRINTETTEK

A hírlevél listára feliratozó személyek.

CÍMZETTEK A MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL


  • Az MTSZ IT csoportja (munkavállalók).
  • Az MTSZ hírlevelekért felelős munkavállalói

CÍMZETTEK

  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941, székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B. ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – tárhely-szolgáltató - adatfeldolgozó

ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA


Az Ön adatai az MTSZ CMS rendszerében az MTSZ szerverén kerül tárolásra.

AZ ÖNT MEGILLETŐ JOGOK


  • hozzájárulás visszavonásának joga;
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;
  • panasztételhez való jog;


  1. ONLINE NEVEZÉSSEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS


AZ ADATKEZELÉS CÉLJA


AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE



AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatkezelés célja, hogy Ön és az MTSZ között szerződés jöjjön létre az adott túrára vonatkozó nevezés megvásárlására.

Az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontjával összhangban a szerződés teljesítéséhez szükséges.



A szerződésben rögzített személyes adatokat illetve Önnel kapcsolatba hozható adatokat a szerződés bármely okból történő megszűnését követően a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontjával összhangban jogos érdekünk alapján kezeljük.


Jogos érdekünkként a szerződésszegésből származó igények megalapozottságának vagy megalapozatlanságának bizonyítását jelöljük meg.

  • vezetéknév / keresztnév
  • cím
  • TEKA kártya száma (amennyiben rendelkezik TEKA kártyával)



A szerződéskötéssel összefüggő adatokat a szerződés lejártától / megszűnésétől számított 5 év elévülési idő leteltéig kezeljük (polgári jogi elévülés).

ÉRINTETTEK



A nevezéseket megvásárló természetes személyek.

CÍMZETTEK A MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL



  • Az MTSZ GERECSE túrákért felelős munkatársa(i).
  • Az MTSZ IT csoportja (munkavállalók).


CÍMZETTEK


  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941, székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B. ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – tárhely-szolgáltató – adatfeldolgozó
  • Az MTSZ által megbízott együttműködő ügyvédi iroda.
  • Esetlegesen bíróságok.


ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

A nevezések megvásárlásával kapcsolatos személyes adatok tárolásra kerülnek a Honlap tárhelyén és az MTSZ CRM rendszerében az MTSZ szerverén.

AZ ÖNT MEGILLETŐ JOGOK

  • hozzájárulás visszavonásának joga;
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • tiltakozáshoz való jog;
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;
  • panasztételhez való jog;


  1. RAJTLAPOK KITÖLTÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS


AZ ADATKEZELÉS CÉLJA


AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE



AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

A rajtlap kitöltése feltétel annak, hogy az adott résztvevő a kiválasztott túrán el tudjon indulni. Honlapunkon keresztül már előre is kitölthetőek a rajtlapok. A regisztrált felhasználónk, azaz Ön harmadik személy(ek) részére is kitöltheti a rajtlapot.


Az induló származási települése, a neme és az életkora opcionálisan megadható adatok. Ezek kitöltése nem kötelező, azonban amennyiben megadásra kerül, úgy az adatkezelést statisztikák készítése indokolja, azaz az, hogy az MTSZ fel tudja mérni, hogy kik érdeklődnek leginkább az általa szervezett teljesítmény túra-versenyek iránt, és hogy ezen felmérések alapján hogyan tudja még inkább népszerűvé, elérhetővé tenni ezen rendezvényeit az érdeklődők részére.


Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjával összhangban a harmadik személy hozzájárulása, azzal hogy a hozzájárulás megadásának nem feltétele az írásba foglalás.




Az opcionális adatokat kezelésének jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján az MTSZ jogos érdeke.


Jogos érdekünkét jelöljük meg azon törekvésünket, hogy az általunk szervezett rendezvényeket / teljesítménytúrákat a társadalom minél szélesebb körének elérhetővé tudjuk tenni.


  • vezetéknév / keresztnév;
  • e-mail;
  • származási település – opcionális;
  • nem – opcionális;
  • életkor – opcionális;



A rajtlapokon rögzített személyes adatokat – kivéve az opcionális adatok – a túra verseny befejezésétől számított 5 év elévülési idő leteltéig kezeljük (polgári jogi elévülés), azzal, hogy amennyiben a hivatkozott időtartam előtt Ön kéri személyes adatainak törlését, úgy azt haladéktalanul töröljük.

ÉRINTETTEK


A túra-versenyen indulók.

CÍMZETTEK A MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL



  • Az MTSZ GERECSE túrákért felelős munkatársa(i).
  • Az MTSZ IT csoportja (munkavállalók).

CÍMZETTEK


  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941, székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B. ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – tárhely-szolgáltató - adatfeldolgozó


ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA

A rajtlapokkal kapcsolatos adatok tárolásra kerülnek a Honlap tárhelyén és az MTSZ CRM rendszerében az MTSZ szerverén.

AZ ÖNT MEGILLETŐ JOGOK

  • hozzájárulás visszavonásának joga;
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”);
  • tiltakozáshoz való jog;
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;
  • panasztételhez való jog;


  1. SZÁMLA KIÁLLÍTÁSA


AZ ADATKEZELÉS CÉLJA


AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatkezelés célja, hogy a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítási és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettségünket teljesítsük.


Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizni. Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező.


Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja értelmében a számviteli és áfa törvény által előírt jogi kötelezettség teljesítése.


  • vezetéknév / keresztnév - jogszabályi kötelezettség a számlán történő feltüntetése;
  • lakcím / számlázási cím - jogszabályi kötelezettség a számlán történő feltüntetése;
  • szolgáltatás megnevezése jogszabályi kötelezettség a számlán történő feltüntetése;

A számlázással kapcsolatos adatokat a számla kiállításától számított 8 évig kezeljük. A Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számlát legalább 8 évig kell megőrizni.

ÉRINTETTEK


Akiknek a nevére a számla kiállításra kerül.

CÍMZETTEK A MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL


  • Az MTSZ pénzügyi osztálya.
  • AZ MTSZ IT csoportja (munkavállalók).

CÍMZETTEK


  • Qilaq Solutions Kft. (cégjegyzékszám: 14-09-304941, székhely: 8623 Balatonföldvár, Móricz Zsigmond utca 26. B. ép., e-mail: info@qilaq.hu, telefonszám: +36 20 964 2839) – tárhely-szolgáltató - adatfeldolgozó
  • DataMagic Kft. (cégjegyzékszáma: 13-09-118058, székhelye: 2310 Szigetszentmiklós, Üdülő sor 47., telefonszáma: +36 (20) 929 4047, e-mail címe: support@datamagic.hu) – számlázás technikai támogatás - adatfeldolgozó


ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA


A megadott személyes adatok az MTSZ CMS rendszerében az MTSZ szerverén kerül tárolásra, továbbá papír alapon az MTSZ könyvelési irattárában.

AZ ÖNT MEGILLETŐ JOGOK

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • tiltakozáshoz való jog;
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • az adathordozhatóságához való jog;


  1. REKLAMÁCIÓ / PANASZ


AZ ADATKEZELÉS CÉLJA


AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

A KEZELT ADATOK KÖRE

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik.


Az adatkezelésünk jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés (c) pontjával összhangban a jogi kötelezettségünk teljesítése.


  • vezetéknév / keresztnév;
  • lakcím;
  • telefonszám;
  • e-mail;
  • panasz tartalma;

Az Fgytv. 17/A. § (7) bekezdése alapján a panaszát 5 évig vagyunk köteles megőrizni.

ÉRINTETTEK


A panasztevő.

CÍMZETTEK A MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL


  • Az MTSZ GERECSE túraversenyért felelős munkatársai.
  • AZ MTSZ IT csoportja (munkavállalók).

CÍMZETTEK


  • Fogyasztói panaszok kivizsgálásáért felelős hatóságok.
  • Az MTSZ által megbízott együttműködő ügyvédi iroda.


ADATTÁROLÁS HELYE ÉS MÓDJA


A megadott személyes adatok az MTSZ CMS rendszerében az MTSZ szerverén kerül tárolásra, továbbá papír alapon az MTSZ könyvelési irattárában.

AZ ÖNT MEGILLETŐ JOGOK

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
  • helyesbítéshez való jog;
  • az adatkezelés korlátozásához való jog;



A fent rögzített személyes és Önnel kapcsolatba hozható adatok megadása esetén tudjuk az online nevezést teljesíteni. A rajtlapok kitöltése opcionális, azonban lehetőséget biztosít az Ön illetve a további indulók számára, hogy a túra-versenyen kevesebb adminisztratív feladatot kelljen teljesíteni.


Amennyiben a fentiek mellett további adatgyűjtésre kerül sor, úgy erről Önt az adatgyűjtés megkezdése előtt írásban tájékoztatjuk.


A foglalkoztatása során nem alkalmazunk automatizált döntéshozatalt és profilalkotást. Amennyiben ezen hivatkozott eljárások alkalmazására sor kerül, úgy erről a folyamat megkezdése előtt tájékoztatjuk.


  1. ADATTOVÁBBÍTÁS HARMADIK ORSZÁGOKBA


Az Ön személyes adatai a munkaviszonnyal összefüggésben harmadik országokba nem kerülnek továbbításra.


  1. GYERMEKEKKEL ÉS HARMADIK SZEMÉLYEKKEL KAPCSOLATOS SZEMÉLYES ADATOK


A 16. éven aluli személyek nem adhatnak meg magukról személyes adatot, kivéve, ha a szülőktől (törvényes képviselőjüktől) ehhez engedélyt kértek.


Személyes adatok rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti és szavatolja, hogy a fentiekre figyelemmel jár el, cselekvőképessége az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban nem korlátozott.


Amennyiben Ön bármely személyes adat rendelkezésre bocsátására nem jogosult, Ön köteles az érintett harmadik személyek (pl. törvényes képviselő, gondnok, egyéb személy, akinek a nevében eljár) beleegyezését megszerezni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Ezzel összefüggésben Ön köteles mérlegelni, hogy az adott személyes adat rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására. A jelen pontnak való megfelelést Ön köteles biztosítani, és az MTSZ-t ezzel összefüggésben felelősség nem terheli. Tájékoztatjuk, hogy az MTSZ mindenkor jogosult ellenőrizni, hogy valamely személyes adat kezelésére a megfelelő jogalap rendelkezésre áll-e. Például, ha Ön harmadik személy nevében jár el, jogosultak vagyunk kérni az Ön meghatalmazását és/vagy az érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan .


Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy töröljünk valamennyi információt, amely jogosulatlanul bocsátottak rendelkezésünkre, és biztosítjuk, hogy ezen információ más számára nem kerül továbbításra, sem általunk történő felhasználásra (sem reklámozási, sem egyéb célból). Kérjük, közölje velünk haladéktalanul, ha azt tapasztalja, hogy egy gyermek önmagáról, vagy egy harmadik személy Önről jogosulatlanul bocsátott rendelkezésre személyes adatot. A Tájékoztató elején kiemelt elérhetőségeinken léphet kapcsolatba velünk.


  1. AZ MTSZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGE SORÁN KÖZREMŰKÖDŐ ADATFELDOLGOZÓK


Az MTSZ az adatkezelési műveletekhez adatfeldolgozókat vesz igénybe az adatfeldolgozókkal megkötött írásbeli szerződés alapján. Az adatfeldolgozóknak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit a GDPR, az Infotv., az adatkezelésre vonatkozó ágazati jogszabályok és az MTSZ határozza meg. Az adatfeldolgozók az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhatnak, a tudomásukra jutott személyes adatokat kizárólag az MTSZ, mint adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját célra adatfeldolgozást nem végezhetnek.


  1. ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEZDÉSEK


Tájékoztatjuk, hogy az MTSZ technikai és szervezési intézkedéseket hajtott végre abból a célból, hogy az Ön személyes adati megfelelő védelemben részesüljenek a GDPR és az Infotv., valamint az egyes ágazati jogszabályok alapelveinek megfelelően.


Az MTSZ az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a megváltoztatás, sérülés, jogosulatlan nyilvánosságra hozatal vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen. Az MTSZ az informatikai rendszerét tűzfallal védi, és vírusvédelemmel látja el, továbbá a személyes adatokat tartalmazó iratokat, dokumentumokat zárható iratszekrényekben tárolja. Az MTSZ minden ésszerű erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy töröljön valamennyi információt, amely jogosulatlanul bocsátottak rendelkezésére, és biztosítja, hogy ezen információ más számára se kerüljön továbbításra, sem általuk történő felhasználásra.


  1. AZ ÉRINTETTEKET MEGILLETŐ JOGOK


1. A HOZZÁFÉRÉSHEZ VALÓ JOG


Ön bármikor tájékoztatást kérhet az Önt érintő, az MTSZ által folytatott adatkezelésről az alábbiakkal kapcsolatban:

  • mi az Ön adatai kezelésének célja;
  • melyek azok a személyes adatai, amelyek adatkezeléssel érintettek;
  • mennyi ideig kerülnek tárolásra az Ön személyes adatai;
  • kik férhetnek hozzá az Ön által megadott személyes adataihoz;
  • mennyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait;
  • az Önt megillető jogokról;
  • a panasz benyújtásának jogáról;
  • milyen forrásból állnak rendelkezésünkre az Ön személyes adatai;


A tájékoztatásra irányuló kérelmét az MTSZ a kérelem beérkezésétől számított legrövidebb időn, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesíti díjmentesen. Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó, úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőben teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, továbbá tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.


2. A HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG


Ön kérheti Táraságunktól, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatát vagy adatait az MTSZ változtassa meg.


Kérelmét az MTSZ a beérkezésétől számított legrövidebb időn, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesíti díjmentesen. Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó, úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőben teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, tovább tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.


3. AZ ELFELEDTETÉSHEZ VALÓ JOG, AZAZ A TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG


Ön kérheti, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatait indokolatlan késedelem nélkül töröljük az alábbi esetekben:

  • az Ön személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből az MTSZ azokat gyűjtötte és kezelte;
  • az Ön hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén Ön a hozzájárulását visszavonta és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • Ön tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs további jogszerű ok az adatkezelésre;
  • az Ön személyes adatait az MTSZ jogellenesen kezelte;
  • a személyes adatokat jogszabály által előírt kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.


Tájékoztatjuk, hogy az Ön személyes adatait az alábbi esetekben nem áll módunkban törölni:

  • ha az Ön adatainak kezelését a Táraságunk vonatkozásában jogszabály írja elő;
  • amennyiben az Ön személyes adatainak kezelése az MTSZ jogos érdekén alapul.


Kérelmét a beérkezésétől számított legrövidebb időn belül – késedelem nélkül –de legkésőbb 30 (harminc) napon belül teljesítjük díjmentesen. Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőben teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, továbbá tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.


4. AZ ADATKEZELÉS KORLÁTOZÁSÁHOZ VALÓ JOG


Ön kérheti az MTSZ-től, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatainak kezelését korlátozzuk az alábbi esetekben:

  • Ön írásban vagy e-mailben vitatja az MTSZ által kezelt személyes adatainak pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás (zárolás) arra az időtartamra vonatkozik, amely időtartam alatt az MTSZ ellenőrzi az Ön adatainak pontosságát.
  • Abban a nem várt esetben, amennyiben jogellenes az Ön személyes adatainak a kezelése, de Ön nem kéri – azaz ellenzi – személyes adatainak törlését, de kéri azok felhasználásának korlátozását addig, amíg az adatkezelés jogszerűsége helyre nem áll.
  • Az MTSZ arról tájékoztatja Önt, hogy már nincs szüksége a személyes adataira adatkezelési célból, de Ön azok törlése helyett igényli azok zárolását egy későbbi esetleges igényérvényesítéshez.
  • ha Ön tiltakozott az adatkezelés ellen úgy az MTSZ arra az időtartamra, amíg megállapításra kerül az Ön tiltakozásának jogossága, korlátozza az adatkezelést.


Amennyiben az Ön adatainak kezelése a fentiek alapján korlátozás (zárolás) alá esne, az MTSZ a tárolás kivételével továbbra is kezelheti azokat, ha

  • Ön az adatkezeléshez hozzájárul, vagy
  • jogi érdek, igényérvényesítés, érdekvédelem céljából
  • más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy
  • közérdekből (pl természeti katasztrófa) kerül sor a további adatkezelésre.


Kérelmét az MTSZ a kérelem beérkezésétől számított legrövidebb időn belül – késedelem nélkül, de legkésőbb 30 (harminc) napon belül díjmentesen teljesíti. Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőben teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, továbbá tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.


5. AZ ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ VALÓ JOG


Ön kérheti, hogy az Ön általunk kezelt személyes adatait az MTSZ az Ön rendelkezésére bocsássa tagolt, mások által is felhasználható, technikai berendezéssel olvasható formában, továbbá jogosult arra is, hogy az Ön által rendelkezésre bocsátott adatokat Ön közvetlenül vagy az MTSZ útján egy másik adatkezelőnek továbbítsa.


Kérelmét az MTSZ a kérelem beérkezésétől számított legrövidebb időn belül – késedelem nélkül –de legkésőbb 30 (harminc) napon belül díjmentesen teljesíti. A kérelem teljesítéséről írásban vagy – amennyiben megkeresése e-mailben érkezett – e-mailben tájékoztatjuk. Amennyiben a kérelme megalapozatlan – vagy ismétlődő jellege miatt – túlzó, úgy az MTSZ a kérelem teljesítésével kapcsolatos adminisztratív költségeit érvényesítheti Önnel szemben vagy megtagadhatja a kérelmén alapuló esetleges intézkedés teljesítését. Amennyiben a kérelem jellege és terjedelme vagy az MTSZ munkaterhe miatt a kérelmet nem tudjuk határidőben teljesíteni, úgy értesítjük a késedelem vagy az intézkedés elmaradásának okáról, továbbá tájékoztatjuk panasztételi jogáról illetve jogorvoslati lehetőségeiről.


6. A TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG


Ön tiltakozhat az MTSZ jogszerű, Önt érintő adatkezelése ellen ha

  • az MTSZ által végzett adatkezelés az MTSZ jogos érdeke alapján történik;
  • ha az adatkezelés az MTSZ-re vonatkozó jogi kötelezettsége teljesítéséhez szükséges;
  • ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik;
  • megfelelően tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor.


Amennyiben Ön tiltakozik, úgy az MTSZ az Ön személyes adatait nem kezelheti tovább, kivéve, ha az MTSZ bizonyítja, olyan okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jog érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.


Amennyiben Ön tiltakozik az MTSZ adatkezelési tevékenységével szemben, úgy azt a lehető legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 (tizenöt) napon belül megvizsgáljuk, és annak megalapozottsága kérdésében az MTSZ döntést hoz, amelyet Önnel írásba közlünk. Ha döntésünkkel nem ért egyet, annak kézbesítésétől, illetve, ha nem hoztunk volna döntést a megadott határidőn belül, annak lejártától számított 30 (harminc) napon belül jogosult bírósághoz fordulni a döntés megváltoztatása céljából .


7. HOZZÁJÁRULÁS VISSZAVONÁSÁHOZ VALÓ JOG


Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ebben az MTSZ az Ön kérésének haladéktalanul eleget tesz, és az Önnel kapcsolatos hozzájárulásán alapuló adatkezelést megszünteti. Amennyiben Ön a hozzájárulásának visszavonását nem írásban közli az MTSZ-szel, úgy a hozzájárulása visszavonására irányuló nyilatkozatának megtételéről jegyzőkönyvet veszünk fel.


  1. AZ ÖN ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI


Ha megítélése szerint az Ön adatainak kezelése sérti a vonatkozó jogszabályokat és az Ön jogait, úgy az esetlegesen Önt sértő állapot legrövidebb időn belül történő megszüntetés érdekében – az Ön érdekeit szem előtt tartva – kérjük, hogy elsődlegesen személyesen vagy az MTSZ bármely elérhetőségén haladéktalanul forduljon feletteséhez vagy az MTSZ általános igazgatójához annak érdekében, hogy az Ön vélt sérelmének körülményeit haladéktalanul kivizsgáljuk és esetleges sérelmét minél előbb elhárítsuk.


Amennyiben fentiek nem vezetnek eredményre, úgy Ön jogosult arra, hogy az illetékes felügyeleti hatóságnál panaszt tegyen az alábbi elérhetőségei egyikén: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) (e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.) Az érintett jogok gyakorlásához kapcsolódó panaszok vizsgálatáról az alábbi linken olvashat: https://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html


Tájékoztatjuk, hogy Önnek joga van bírósághoz fordulni, ha megítélése szerint az Ön személyes adatait a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott előírások megsértésével kezeljük. Választása szerint a pert a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt indíthatja meg.


  1. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA


Az MTSZ fenntartja a jogot, hogy jelen Tájékoztatót módosítsa. A jelen Tájékoztató módosítását követően az érintetteket megfelelő módon (pl. hírlevélben, a honlapon feltüntetve, vagy egyéb módon) értesíti. Az MTSZ az érintettek adatkezeléssel összefüggő és jelen Tájékoztatóban esetlegesen nem részletezett adatkezelési művelettel kapcsolatos megkereséseire részletes tájékoztatást nyújt írásban.


  1. FELHASZNÁLT ÉS HIVATKOZOTT JOGSZABÁLYOK MEGJELÖLÉSE


  • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (a továbbiakban: „ GDPR”)
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: „ Ptk.”)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „ Infotv.”)
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: „ Grt.”)
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: „ Eker.”)



Magyar Természetjáró Szövetség

1 CÍMZETTEK A MTSZ SZERVEZETÉN BELÜL, akik a személyes adatokat a MTSZ szervezetén belül megismerhetik.

2 CÍMZETTEK, akinek a részére a személyes adatok továbbításra kerül(het)nek.