Hírek

2024.04.11.

Lemaradtál a nevezésről? Mégsem tudsz jönni? Mutatjuk, mit tegyél!

Lemaradtál a nevezésről? Mégsem tudsz jönni? Mutatjuk, mit tegyél!

Alig tíz nappal a túra előtt már szinte teljesen beteltek a helyek mind a négy távra! Viszont sokan vannak, akik csak most határozták el magukat az indulásra, míg másoknak közbejött valami, és mégsem tudnak eljönni az eseményre. Mutatjuk, hogy mit érdemes ilyenkor tenni!

A Gerecse 50 teljesítménytúrák évek óta bevezetett, állandó létszámkorlátja 8000 fő, ami távonként így oszlik el:

  • Gerecse 50: 3000 fő
  • Gerecse 30: 1500 fő
  • Gerecse 20: 2000 fő
  • Gerecse 10: 1500 fő

Az online nevezéseket addig tudja fogadni a rendszer, amíg ezek a keretek be nem telnek. Sok év tapasztalata viszont azt mutatta, hogy még napokkal a túra napja előtt is vannak, akik szívesen beneveznének, illetve olyanok is, akik betegség vagy bármilyen más ok miatt le kell mondjanak a már megvásárolt nevezésükről.

Ezért építettük bele a rendszerbe a nevezés átadására szolgáló funkciót, amivel könnyen gazdát cserélhetnek a nevezések – mindenki megelégedésére.

Hogyan fogjak hozzá?

A legegyszerűbben úgy találhat egymásra vevő és eladó, ha a Gerecse 50 esemény Facebook oldalán, a Beszélgetés fülön meghirdetitek az eladási, illetve vételi szándékot. Ha megállapodtatok, a jegyeket bármikor átadhatjátok egymásnak.

Nevezés átadása

Ehhez be kell jelentkezned a www.gerecse50.hu oldalra, és a személyes oldaladon, a Rajtlapok fülön tudod átadni a nevezést. A választott nevezésen kattints az Átadás gombra, és add meg a célfiók (azaz a vevő) e-mail címét. Figyelmesen add meg az adatokat, mert a rosszul átadott nevezéseket nem áll módunkban visszaadni. Fontos, hogy az átvevőnek is kell rendelkeznie gerecse50.hu felhasználói fiókkal.

Az átadás megkezdéséről az átvevő felet egy e-mailben tájékoztatjuk. Ha a fentieknek megfelelően jártál el, az e-mail cím biztosan helyes, de a másik fél nem kapta meg az átadásról szóló levelet, akkor az átvevőnek érdemes ellenőriznie a postafiókja levélszemét (spam) vagy promóciók mappáját.

Amíg az átadott nevezést át nem veszi a címzett, addig a Visszavétel gombbal visszavehető. Ezt érdemes használni akkor, ha meghiúsult a tranzakció, meggondoltátok magatokat, vagy esetleg rossz e-mail cím lett megadva.

Nevezés átvétele

Az átadás akkor válik véglegessé, ha az átvevő a kapott e-mailben található linkre kattint, és rendelkezik gerecse50.hu felhasználói fiókkal. (Ha nincs még fiókja, akkor belépés helyett regisztrálhat a megadott címmel, és azt aktiválja. A frissen létrehozott felhasználói fiók aktiválását követően újra kell kattintani a nevezést átvevő linkre!)

Az átvételt követően az átvevő fél a felhasználó profil oldal "Rajtlapok / Átadás" oldalon találja meg a nevezést, ahol érdemes egyből megadnia, illetve átírnia a rajtlapra kerülő adatait. Nem kötelező minden adat megadása, csak a név és a születési év, de az adatok megadásával könnyebb az adminisztráció, illetve azok segítik a szervező Magyar Természetjáró Szövetség munkáját.

Az átadás során az átvevőnek már nem áll módunkban számlát kiállítani, hiszen az átadás ilyenkor átadó és átvevő között történik.

Sok sikert, és találkozunk Tatabányán!