Hírek

2024.04.19.

A legfontosabb információk a Gerecse teljesítménytúrák előtt

A legfontosabb információk a Gerecse teljesítménytúrák előtt

Szombaton ismét több ezren indultok útnak a Gerecse erdeibe a Magyar Természetjáró Szövetség által szervezett teljesítménytúrán. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy nektek már csak a túrára kelljen koncentrálni.

Helyszín

  • Tatabánya, Megyeháza tér – minden táv innen indul és ide tér vissza

Rajtolás időrendje

  • 50 km és 30 km: 6:00 és 8:00 óra között
  • 20 km és 10 km: 9:00 és 11:00 óra között

Időjárás

Akár esik, akár fúj, a rendezvény mindenképpen meg lesz tartva. Esővédőt érdemes hozni, de szerintünk tökéletes túraidő lesz!

Rajtlap

A rajtlapot az előző években megszokott módon a gerecse50.hu honlapon a személyes profilodból kell letölteni PDF formátumban, majd azt kinyomtatni. Ezzel a kinyomtatott lappal érkezz a túrára! A lapon található QR kódot a rajtban, célban és az ellenőrzőpontokon a szervezők fogják leolvasni. A rajtlapot próbáld meg az időjárási viszontagságok és a gyűrődés ellen is megóvni végig a túra során.

Nevezések átadása

Ha lemaradtál a nevezésről vagy egy váratlan ok miatt mégsem tudsz jönni, nem kell elkeseredni, megmutatjuk, mit tegyél. Pont az ilyen esetekre vezettük be a nevezés átadása funkciót, amivel mindenki jól jár, akinek utolsó pillanatban változik a terve. Olvasd el erről szóló cikkünket!

Tájékozódás: itiner, térkép, GPX

A rajtban nem adunk papír alapú térképet, itinert. A túra honlapján minden egyes távnak van külön menüpontja, itt fogod megtalálni a térképet, az útvonal részletes leírását, itinerét, és a GPX-et is innen tudod letölteni. A terepen való tájékozódáshoz ebben a cikkben szedtük össze a tanácsainkat, érdemes elolvasni.

Ruhatár

A rendezvény ideje alatt ingyenes ruhatár áll majd a rendelkezésetekre egy nagy rendezvénysátorban, ahol ott tudjátok hagyni a túrán nem szükséges dolgaitokat. Éljetek vele bátran! A ruhatár a rendezvény ideje alatt tart nyitva.

Rajtcsomag

Induláskor az első csippantás után válogathatjátok össze a rajtcsomagot az asztalról, azaz már a rajtoltatás után.

  • Az 50 km-en indulók ellátmánya:
    • a rajtban alma, Moments ostyaszelet, mazsola
    • a vértestolnai bekötőútnál idén is számíthattok a klasszikus zsíroskenyér + szóda állomásra
    • Koldusszálláson vízvételi pont lesz
    • beérkezéskor Wiesbauer virsliből készült hot-dogot kaptok a büfésátornál.
  • A 30 km-re nevezők Moments ostyát, almát és mazsolát vehetnek fel a rajtban.
  • A 20 és 10 km-en indulók Bombi puszedlit és almát kapnak a rajtban.

Közlekedés, parkolás

Ha tehetitek, gyertek közösségi közlekedéssel, vasúttal. A vasútállomás nagyon közel van a rajtközponthoz és lesz ruhatár is. A közlekedésről szóló cikkünkben részletesen leírtuk a vonatok menetrendjét is. Kérünk Benneteket, hogy ha autóval érkeztek, Tatabánya területén ügyeljetek a szabályos parkolásra. A Fő tér alatti mélygarázs hamar betelik, ezért több, közeli parkolási lehetőséget is feltüntettük a rendezvény honlapján a fent linkelt cikkünkben.

Vízvételi lehetőségek, mosdó

Lesznek olyan pontok, ahol a túrázók vízhez juthatnak, de azt javasoljuk, hogy mindenképpen hozzatok magatokkal elegendő folyadékot és tölthető kulacsot. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy távonként milyen vízvételi lehetőségekre számíthattok, és hol találtok mosdót.

Újdonságok a TURISTASHOP-ban

A Gerecse 50 rendezvényközpontjában idén is lesz TURISTASHOP, ahol az aznap debütáló, egyedi mintás gerecsés fejpántot is rögtön beszerezheted. Érdemes már a túra előtt megvenni, mivel limitált darabszámban készült. Egyéb gerecsés, illetve kéktúrás termékek is elérhetőek lesznek, ebben a cikkünkben írtunk a kínálatról. Ne feledd, a helyszínen kizárólag bankkártyával tudsz fizetni!

Túra után

Miután sikeresen beérkeztél a célba, ne rohanj még haza, hiszen partnereinkkel együtt várunk egy kis „levezetésre”.

  • Minden 18 évesnél idősebb beérkező megkóstolhatja az új, vérnarancs ízű St. Hubertus gyógynövény likőrt.
  • Az első 1000 beérkező WoodenSpoon napkrém mintát kap ajándékba.
  • A Dockyard sátránál érdemes szerencsét próbálni, hiszen megnyerheted a 3 Columbia cipő egyikét. Emellett banánnal, szőlőcukorral és vízzel frissítheted magad itt.
  • A Sportoutdoor üdítővel és kedvezménykuponokkal vár titeket a célban, amihez csupán egyetlen nagyon rövid kérdőívet szükséges kitöltenetek.
  • Tatabánya önkormányzata is jelen lesz a téren, és többféle izgalmas aktivitással várja a túrázókat:
    • Totó (klímavédelemmel kapcsolatos kvíz, aminek helyes kitöltéséért tatabányai szuvenírt lehet hazavinni)
    • 14:00 – 19:00: óránként 15 perces nyújtógyakorlatot mutat be Soma a Süni.
    • Tájékoztatás és beszélgetés a városban hamarosan induló T-bike közbringa hálózatról. 15:00 és 17:00 között ki is lehet próbálni ezeket az elektromos bicikliket a sátornál.
    • A Tatabányai Múzeum kiállítása : „ Az unokáink mit fognak látni?” címmel, a hulladék metamorfózisa.